Nyhed

Klimarådets arrangementer på Folkemødet

Tre ting på Bornholm du ikke vil gå glip af: Klimarådet har inviteret en række klima- og energiinteresserede til at stille op i tre debatter om forskellige veje til grøn omstilling.

Klimarådet tager i år på Folkemødet på Bornholm for at diskutere nogle af de vigtigste udfordringer på vejen til en grøn omstilling af Danmark. Det gør vi sammen med en række spændende personer. Du kan blandt andet møde: tegner og elbilsentusiast Anders Morgenthaler, Teslas nordiske salgsdirektør Peter Bardenfleth-Hansen, analysechef i CEPOS Otto Brøns-Petersen, politikere fra Enhedslisten og Liberal Alliance og en række klima- og energieksperter med forskellige meninger om den grønne dagsorden.

Kort før Folkemødet udkommer Klimarådets anden hovedrapport Afgifter der forandrer – forslag til klimavenlige afgiftsomlægninger, der blandt andet handler om elbiler, grøn omstilling af opvarmning og Danmarks klimamålsætninger. Emnerne i rapporten vil danne udgangspunkt for de forskellige debatter.

 

Klimarådets arrangementer:

  1. Klimarådets energidetektor – fup, fakta og myter
    17. juni 11:30-12:30 – Energinet.dk – Danchells anlæg A42

Klimarådet har sat sig for i bedste detektorstil at undersøge, hvad der er myter, og hvad der er fakta i debatten om det danske energisystem. Med afsæt i en række udsagn, der ofte høres i medierne, vil vi med publikums hjælp debattere centrale spørgsmål vedrørende det danske energisystem. Deltagerne i debatten er følgende:

  • Peter Birch Sørensen, formand, Klimarådet
  • Jan Hylleberg, adm. direktør, Vindmølleindustrien
  • Lars Hvidtfeldt, viceformand, Landbrug og Fødevarer
  • Otto Brøns-Petersen, analysechef, CEPOS
  • John Nordbo, klima- og energichef, WWF 

 

Se debat om myter og fakta i Folkemødeprogrammet her

 

  1. Hvordan undgås blindgyder og omveje på vej mod grøn energi?
    17. juni 17:30-18:30 – Grønbechs Hotel – Spisestuen K35

Hvis vi skal nå målet om uafhængighed af kul, olie og gas i 2050 på den bedst tænkelige måde, skal vigtige beslutninger træffes allerede nu. I Klimarådet hiver vi derfor de grønne advarselstrekanter frem og inviterer ledende energiaktører til at diskutere planlægningen af fremtidens grønne energisystem. Deltagerne i debatten er følgende:

  • Peter Birch Sørensen, formand, Klimarådet
  • Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi
  • Troels Ranis, branchedirektør, Dansk Industri
  • Søren Dyck-Madsen, Det Økologiske Råd
  • Søren Egge Rasmussen, energiordfører, Enhedslisten
  • Villum Christensen, forsyningsordfører, Liberal Alliance

 

Se debat om energisystemet i Folkemødeprogrammet her

 

  1. Hvis din nye bil var en elbil – fremtiden kører på strøm

18. juni 14:30-15:30 – Informations stand – F16

Danske biler skal i højere og højere grad køre på grøn strøm, hvis vi skal nå i mål med et samfund med meget lave drivhusgasser i 2050, men benzin- og dieselbiler udgør stadigt langt størstedelen af den danske bilpark. Er det risikoen for flade batterier og manglende motordrøn, der afholder folk fra at købe elbil?, og hvad skal der til for, at elbiler bliver attraktive for alle billister? Det diskuterer vi sammen med dagbladet Information og et panel med en forbruger, en producent og en forsker. Deltagerne i debatten er:

  • Anders Morgenthaler, tegner og elbilsentusiast
  • Peter Bardenfleth-Hansen, nordisk direktør, Tesla
  • Niels Buus, transportforsker, medlem af Klimarådet

 

Se debat om elbiler i Folkemødeprogrammet her

 

Præsentation af ny hovedrapport
Forud for Folkemødet, mandag den 13. juni, præsenterer Klimarådet sin anden hovedrapport på et pressemøde i Eigtveds Pakhus. Læs mere om tilmelding mv. på www.klimaraadet.dk